Akkukennot

AkkukennotNiCd, NiMH, Li­-Ion

NiCd­- ja NiMH­- kennojen jännite on 1,2V. Kennokokoja on kymmeniä. Li­-Ion-­ kennojen jännite on 3,6V tai 3,7V. Saatavilla olevia litiumkennokokoja on vain muutama. Nikkeliakut ja litiumakut vaativat erilaisen latauslaitteen. Nikkeliakkuja voi yhdistää toisiinsa melko vapaasti, kun taas litiumakut vaativat erityisen suojapiirin. Litiumakuilla on taipumus ylikuumentua herkästi. Suojaamattomat litiumakut saattavat, erityisesti väärin käytettyinä, jopa räjähtää.

Akkukennot voidaan jakaa teollisuus-­ ja kuluttajakennoihin. Kuluttaja-­kennot ovat usein vastaavan kertakäyttöpariston tilalle tulevia akkuja. Teollisuuskennokokoja taas on paljon enemmän, ja ne tunnistaa usein flat­-mallisesta plusnavasta.

Teollisuuskennot

Kaikki valikoimamme kennot saa myös juotoskorvallisina. Li-­Ion­- kennot toimitamme pääsääntöisesti vain suojapiirillisinä. Toimintaamme kuuluu myös kennotuspalvelu. Teemme etupäässä pistehitsustekniikalla asiakkaan haluamia kennopaketteja. Kennotamme myös valmiita paketteja, kuten työkaluakkuja, nosturiohjainakkuja, rikkaimureita, hätävaloakustoja, ym. Li­-Ion- kennotukset ovat erityistapauksia ja niiden teosta päätetään tapauskohtaisesti turvallisuusnäkökohdat huomioon ottaen.

Yleisimpiä kennokokoja nikkeliakuissa ovat mm. AA, SubC, 2/3AAA, 2/3A, 4/5A, 4/3A, lisäksi myymme nappikennoja sekä joitakin prismaattisia kennoja.
Litiumakuista yleisin kennokoko on 18650. Litiumakkuvalikoima on jatkuvassa kehityksessä ja sitä täydennetään jatkuvasti mahdollisuuksien mukaan. Ajankohtainen tilanne kannattaa kysyä liikkestämme.

Kuluttajakennot

Akkukokoja ovat AA, AAA, C, D ja 9V akut. Niillä voidaan korvata useimmiten vastaavat kertakäyttöparistot. Yleisimpiä käyttökohteita ovat mm. digitaalikamerat, kannettavat GPS­-laitteet, riistakamerat, tietokonehiiret, kuulokkeet, valaisimet, lelut ja muut paljon virtaa kuluttavat laitteet.

NiMH­ akkuparistoja on tavallisia sekä LSD-­tyyppisiä (Low Self Discharge) eli hitaasti itsepurkautuvia. Niiden kapasiteetti putoaa vuoden aikana vain noin 25­-35%, kun se tavallisilla akuilla oli 75­-100%. Lisäksi niiden etuna on parempi kylmänkesto. Ne eivät myöskään vaadi pitkää alkulatausta, vaan ovat jopa heti käyttövalmiita pakkauksesta otettaessa. Suurimmat valmistajat ovat joko lopettaneet tai lopettamassa tavallisten akkujen valmistusta.

Eneloop GP RecykoEdustamiamme LSD­ akkumerkkejä ovat:

  • ­ Panasonic (Sanyo) Eneloop
  • ­ GP Recyko
  • ­ Ansmann maxE
  • ­ Varta Ready To Use
  • ­ Duracell Stay Charged

Akkukennojen takuu on tuotekohtainen. Tinatulla kennolla ei ole takuuta. Tekemillämme kennotuksilla on 3kk takuu.