Laturit ja virtalähteet

Laturit ja virtalähteetVirtalähteet ovat virransyöttöyksiköitä, jotka syöttävät oikeanlaiseksi muunnettua virtaa kapasiteettinsa mukaan niin kauan, kuin ne ovat sähköverkkoon kytkettyinä. Ne eivät sellaisenaan sovi latauslaitteeksi. Laturilla eli latauslaitteella sen sijaan on ”äly”-­ominaisuus, joka säätää latausvirtaa ja jännitettä ja lopulta katkaisee latauksen. Eri akkutyypeille on erilaiset laturit.

Virtalähteet

Valikoimassamme on säädettäväjännitteisiä virtalähteitä. Jännite on portaittain säädettävissä eri malleissa 1,5V:n ja 24V:n välillä. Virranluovutuskyky vaihtelee 0,3A:sta 5A:iin. Nimellisteho on ilmoitettuna laitteessa tai pakkauksessa. Pakkaukset sisältävät muutamia erilaisia liittimiä eri laitteisiin. Isotehoisimmat virtalähteemme ovat tarkoitettu laptop-tietokoneille ja pienimmillä voidaan korvata paristokäyttöä esimerkiksi kitaraefektilaitteissa, pienissä radioissa, verenpainemittareissa yms.

Laturit

Akkuparistolaturit

Myymme useita eri malleja AA, AAA, C, D-­ akkuparistojen lataamiseen. Monissa malleissa latauslaitteen mukana tulee myös akkuja, useimmiten AA-­kokoa. Lähes kaikki laturimme ovat älylatureita, jolloin laite huolehtii itsenäisesti oikeasta latausajasta. Katkaisumetodeja ovat ns deltapiikki-­katkaisu, lämpötilakatkaisu ja ajastin. Ne poikkeavat toisistaan myös nopeuden ja ladattavien akkujen määrän suhteen.

Ni-Cd/NiMH kennostolaturit

Valikoimassamme on useita latureita eri kennomäärille (1­-30kennoa). Näissä älylatureissa latauslaitteen navat voidaan kytkeä suoraan akun navoille. Niitä käytetään mm. hitsatuissa/tinatuissa akkupaketeissa tai voidaan korvata esimerkiksi rikkoutunut työkaluakun laturin virtaosa.

Li­-Ion-­ laturit

Liikkeessämme on latauslaitteita sekä yksittäisille litiumkennoille, että litiumkennopaketeille.

Lyijyakun laturit

Valikoimaamme kuuluu muutamia erityisesti AGM-­ lyijyakuille tarkoitettuja latauslaitteita.

Ansmann xBase2.0 /xMove2.0

Myymme muutaamaa yleilatausmallia, jotka ovat ohjelmoitavia latureita kaikille akkutyypeille (NiCd/NiMH/Li-­Ion/LiPo/LiFe/Pb)

Ansmann Vario

Tämä latauslaite on tarkoitettu erityisesti kamera­ ja puhelinakkujen lataamiseen. Laturissa olevien siirrettävien latausnapojen ansiosta sillä voidaan ladata satoja eri litium- akkumalleja. Lisäksi mallissa on 2 kpl AA­-koon NiMH-­ latauspaikkaa. Laturissa on sekä verkko- että autolatausmahdollisuus.

Mobiililaitteiden laturit

Myymälässämme on jatkuvasti normaalit micro-­ ja miniUSB­-latauslaitteet puhelimiin ja muihin kannettaviin laitteisiin.


Virtalähteillä ja latureilla on aina takuu. Tuotekohtainen takuu on mainittu kuitissa, joka toimii takuutodistuksena.