Alkaliparistot

Alkaali paristotZn/MnO2, ZnCl2

Alkaliparisto on kertakäyttöinen paristo, sitä ei saa ladata.

Yksittäisen alkaliparistokennon nimellisjännite on 1,5V. Sama jännite on myös sinkki­kloridi-paristoissa (ennen ruskokiviparistot).

Alkali­ ja sinkkikloridi­ paristojen säilyvyysajat ovat 2-7 vuotta. Alkaliparistojen normaali käyttölämpötila on ­15 – 25°C. Paristot säilyvät parhaiten kuivassa, korkeintaan 20°C lämpötilassa.

Perusparistot

Yleisimmät taloudessa käytettävät paristot ovat saatavilla yksittäisistä kappaleista satojen kappaleiden tukkupakkauksiin. Valikoimistamme löytyy paristoja eri valmistajilta useisiin käyttötarkoituksiin.

Kokoesimerkkejä: AA, AAA, C, D, 9V

Nappiparistot

Valikoimiimme kuuluu useita kymmeniä paristokokoja. Alkalinappiparistot ovat jännitteeltään 1.5V. Nappeja yhdistelemällä voimme tehdä räätälöityjä paketteja eri käyttöihin. Nappiparistojen yleisimmät käyttökohteet ovat esimerkiksi lelut, laskimet ja kamerat.

Kokoesimerkkejä: LR41, LR54, AG3, A76

Erikoisparistot

Näitä ovat harvinaisemmat, korkeampijännitteiset, erikoismuotoiset paristot. Yleisimpiä käyttökohteita ovat mm. kauko­ohjaimet, ovikellot, mittauslaitteet, kameroiden valotusmittarit, kannettavat valaisimet jne.

Kokoesimerkkejä: 23A, MN27, LR1, 6F100, 3R12


Henkilökuntamme asentamilla paristoilla on ns lähtötoiminta­takuu. Kapasiteettitakuuta kertakäyttöisillä paristoilla ei ole.