Hopeaoksidiparistot

HopeaoksidiparistotAg2O

Hopeaoksidiparistot ovat kertakäyttöisiä nappiparistoja, niitä ei saa ladata.

Yksittäisen hopeaoksidiparistokennon jännite on 1.55V. Paristoissa käytettävä merkintä on SR. Hopeaoksidiparistot säilyvät keskimäärin 3 vuotta. Paristot säilyvät parhaiten kuivassa, korkeintaan 20°C lämpötilassa.

Valikoimiimme kuuluu kymmeniä paristokokoja. Yksittäinen paristo on aina nappimallinen, mutta niitä saattaa esiintyä myös peräkkäin sylinterimallisissa paristoissa. Esimerkiksi 4SR44, joka koostuu neljästä SR44­ -paristosta. Paristojen merkintäkoodistoja on paljon ja ne ovat usein valmistajakohtaisia. Esimerkiksi merkinnät SR1130, 389, G10, 1131 tarkoittavat samaa paristoa.

Yleisimmin hopeaoksidiparistoja käytetään rannekelloissa, mutta sillä voidaan myös korvata alkaliparisto muussa vaativammassa käytössä. Tämä on mahdollista, koska nimellisjännite-­ero paristojen välillä on hyvin pieni. Alkaliparistoon verrattuna hopeaparistolla on parempi sekä kuorman-­ että kylmänkesto, eikä se ole yhtä vuotoherkkä. Hopeapariston purkujännitekäyrä on myös alkaliparistoa tasaisempi, mikä on merkityksellistä esimerkiksi herkissä valotusmittareissa.


Henkilökuntamme asentamilla paristoilla on ns lähtötoiminta­takuu. Kapasiteettitakuuta kertakäyttöisillä paristoilla ei ole.