Kuulolaiteparistot

KuulolaiteparistotZn/MnO2

Ilmasinkkiparistot ovat kertakäyttöisiä, niitä ei saa ladata.

Yksittäisen ilmasinkkiparistokennon jännite on 1.45V. Paristoissa käytettävä merkintä on ZA, mutta valmistajasta riippuen on muitakin merkintöjä kuten PR, AC ja DA. Ilmasinkkiparistot säilyvät oikein säilöttyinä n. 3 vuotta. Paristot säilyvät parhaiten kuivassa, korkeintaan 20°C lämpötilassa.

Ilmasinkkiparistoja on 4 eri kokoa. Kokonumeron lisäksi kansainvälisesti käytetään myös värikoodeja paristopaketissa ja pariston päällä olevassa tarrassa.

  • 13, oranssi, 7,9 x 5,4mm
  • ­312 ruskea, 7,9 x 3,6mm
  • ­675 sininen, 11,6 x 5,4mm, myös implant-­malli
  • ­10 keltainen, 5,8 x 3,6mm

Valikoimistamme löytyy paristoja useilta eri valmistajilta. Paristojen kestossa voi olla laitekohtaisia eroja. Paras paristo omaan kuulolaitteeseen löytyy vain kokeilemalla eri merkkejä.

Kun paristo otetaan käyttöön, pariston päällä oleva tarra poistetaan. Tämän jälkeen on hyvä odottaa noin 10-­30 sekuntia ja kytkeä paristo sitten laitteeseen. Pariston toiminta perustuu ilman ja sinkin väliseen reaktioon. Kun tarra on poistettu, pariston pinnalla olevista aukoista ilma pääsee pariston sisään ja pariston jännite alkaa nousta. Tästä eteenpäin paristo myös kuluu, riippumatta käytetäänkö kuulolaitetta vai ei. Tarran takaisin laittaminen ei keskeytä reaktiota, eikä siitä näin ole merkittävää hyötyä.


Kertakäyttöisillä paristoilla ei ole takuuta.